Mammaledig

Jag har just nu en liten son som jag är mammaledig för. Jag kommer därför inte kunna ta på mig fulla doulauppdrag, utan jag kan endast erbjuda förberedande samtal och postpartum tjänster, med förbehåll att min son får följa med på samtal alt. att ni kommer hem till mig.

Även om jag inte kan vara med på själva förlossningen, så kan förberedande samtal göra susen när ni väl ska föda. Kunskap är makt, och framförallt; övning ger färdighet! Det finns mycket att prata om gällande en förlossning, och ämnet kan aldrig bli uttömt på innehåll. Med andra ord, man kan inte få nog av att prata om förlossningar och kroppens förmåga till detta.

Det är även viktigt med förberedande samtal när man känner någon form av rädsla inför förlossningen. Att få ventilera detta med någon utomstående som ändå har kunskap om vad det handlar om kan vara guld värt. Jag som Doula kan även hjälpa er att hitta metoder och strategier för att hantera dessa rädslor under själva förlossningen, även om inte jag är med just då. Där r det särskilt viktigt att partnern är med på vad som händer, så att hen kan stötta den födande kvinnan på ett liknande sätt som jag hade kunnat göra.

Tveka inte att höra av er med frågor eller möten, även fast jag är mammaledig. Mailkontakt är alltid gratis, och vill ni ha med en doula på förlossningen kan jag hänvisa till andra.

 

 

Jag lovar även att börja blogga lite mer om Doulandet, om Förlossing och allt därtill.

12 jun 2014